Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
In naam der wet
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 1 2 0 1 0

In naam der wet

1

Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 7 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Beschouwingen van een oud-hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie.

In 1965 begon Joop van Riessen zijn carrière bij de Amsterdamse politie aan het bureau Warmoesstraat; pas in 2004, inmiddels hoofdcommissaris, verliet hij het korps. In de tussenliggende veertig jaar maakte hij de internationalisering van Amsterdam mee, de opkomst van de drugshandel en de georganiseerde misdaad, de professionalisering van de politie én de corruptie binnen het korps, en de toenemende bemoeienis van media en politiek. Hij kreeg te maken met bekende criminelen zoals Holleeder, Van Hout, Klepper, Mieremet en Mink K. Hij gaf de laatste tien jaar leiding aan alle grote evenementen en operaties op het gebied van de openbare orde (de Eurotop in 1997, het EK 2000, het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima) en was betrokken bij de aanpak van verschillende terreurdreigingen in Nederland.

Zijn motto: 'Maak de stad onveilig voor criminelen.' Oud-hoofdcommissaris Van Riessen weet waarover hij praat.

In In naam der wet blikt Van Riessen terug op veertig jaar 'bij de politie', vol memorabele belevenissen en anekdotes. Daarnaast geeft hij zijn visie op de wijze waarop de politie zou moeten omgaan met criminaliteit en handhaving van de openbare orde, en vooral hoe we Nederland, het grootste drugsdoorvoerland ter wereld, veiliger kunnen maken. Van Riessen spreekt klare taal en schuwt onconventionele standpunten niet ('de politie moet in de hele stad preventief kunnen fouilleren').

In naam der wet is een boek voor iedereen die is begaan met de leefbaarheid en de veiligheid in de grote stad.

+


Genre
Mens & Maatschappij
Mens en maatschappij algemeen
Spannende boeken algemeen
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Eerste editie
19 september 2007
Laatste editie
04 november 2014
ISBN
9789046802915 , 9789461012616 , 9789036435178


Boekinformatie wijzigenReacties op: In naam der wet

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.