Advertentie
Indië, betovering en desillusie

Indië, betovering en desillusie

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0

Indië, betovering en desillusie is de levenslange zoektocht van Hoffman naar Indië. Na zijn eerste kennismaking via zijn grootmoeder met Indië, waarbij alle mooie nostalgische verhalen de boventoon voeren, stuit hij onvermijdelijk op minder mooie geschiedenissen. Hij raakt erdoor gefascineerd en wordt een verwoed verzamelaar van boeken en documenten over Indië. Die tonen een vrijwel onbekend gebleven beeld van de kolonie onder Nederlands gezag. De Indische sfeer van nostalgie, in witte pakken naar het vaderland verlangende kolonialen en de tijd van tempo doeloe, blijkt een mythe, een droombeeld, een betovering. De werkelijkheid van de koloniale samenleving is veel complexer, lastiger en harder dan de vergeelde foto’s ons doen geloven. Dat wat in al die mooie verhalen werd toegedekt – de koloniale misstanden, de zogenoemde politionele acties en zoveel meer – wordt door Hoffman op overtuigende wijze onthuld.
Indië, betovering en desillusie is een boeiende en persoonlijke zoektocht naar de waarheid achter deze voormalige Nederlandse kolonie.

Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
416
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
Laatste editie
02 maart 2020
ISBN
9789029093149 , 9789402312546
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic