Advertentie

Jan Janszoon, admiraal van Salé

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
In juni 1631 viel een Barbarijse strijdmacht onder bevel van Jan Janszoon van Haarlem, admiraal in mohammedaanse dienst, de havenplaats Baltimore aan de Ierse Zuidkust aan. De gevangenen gingen naar de slavenmarkt van Algiers, onder auspiciën van admiraal Alí Bitchin, ofwel Alí Vlissinger. Vier jaren eerder, in juni 1627, overviel Jan Janszoon IJsland. Ook deze overval slaagde en werd een maand later herhaald door een overval van Moerad Flamenco, een renegaat van Antwerpen. Deze drie overvallen waren de enige met succes bekroonde invallen van een islamitische krijgsmacht op Noord-Europees grondgebied.

Zuidhoek voer op Nederlandse koopvaardij- en zeilschepen en studeerde aan de Rijks Academie voor Beeldende kunsten te Amsterdam. Met 80 boektitels, waaronder Christenen voor Allah, De Zeerovers van de Gouden Eeuw en The Complete A-Z Pirate Encyclopedia geldt hij als een voornaam scribent op het gebied van de maritieme geschiedenis.
+


Genre
Religie & Spiritualiteit
godsdienstwetenschappen
Aantal pagina’s
200
Uitgeverij
Brouwerij Uitgeverij de
Eerste editie
15 april 2021
Laatste editie
10 mei 2021
ISBN
9789083114521


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Jan Janszoon, admiraal van Salé

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.