Advertentie
KanjerGuusje

Kanjerguusje

33
Gelezen 50 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 16 Favoriet 6 Recensies 5
Non-fictie Top25's 1   Topics 0
KanjerGuusje is het verhaal van een bijzonder meisje met een zeldzame vorm van kanker, meebeleefd en verteld door haar vader. De verdrietige maar ook de mooie momenten tijdens het ziekteproces worden indringend weergegeven. Je wordt niet alleen meegetrokken in alles wat Guusje mee moet maken en beleeft, maar ook wordt duidelijk wat dit betekent voor ouders, broers en zussen, vrienden en vriendinnen en alle anderen die nauw betrokken zijn. Doordat alle gebeurtenissen zo open verteld worden, is het aangrijpend voor iedereen. Het is een boek met een boodschap aan de wereld en het maakt de cirkel rond doordat de opbrengst van die boodschap weer gebruikt zal worden om andere kinderen met kanker te helpen tijdens hun ziekteproces. Een boek dat iedereen van professional tot leek gelezen moet hebben.
Marianne van de Wetering, kinderoncologe
Genre
Literaire non-fictie
Uitgeverij
uitgeverij DoDo B.V.
Laatste editie
06 juli 2012
ISBN
9789081849005 , 9789081911207
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Lezersrecensies (5)

KanjerGuusje, het verhaal een dapper jong meisje uit Kaatsheuvel

door: Passion 2 Create 1 like
Het is een druilerige dag, ergens in Augustus van 2011. Ik heb een momentje voor mezelf en besluit eens wat op twitter te gaan snuffelen. Na een paar minuten kom ik de hashtag #KanjerGuusje tegen. Nieuwsgierig als ik ben, ga ik op onderzoek uit. Waarom staat #KanjerGuusje tussen mijn retweets? Wie...

Pracht boek, wat helaas echt is gebeurd

door: Danielle Ketterink 1 like
Ik vind het een mooi geschreven boek, had aan het einde echt het idee dat ik Guusje kende. Ik raad dit boek iedereen heel erg aan.

Recensie Kanjerguusje

door: Sanne de Bresser 1 like
Ongelooflijk wat een verhaal... Het is heftig te lezen wat Guusje overkomt. Het is erg goed neergezet door haar vader; zeer meeslepend en een open en eerlijke weergave. Dapper meisje. Dit laat me niet meer los.

Recensie Kanjerguusje

door: Ans Arts 1 like
Het verhaal van Guusje,een 10 jarig meisje, die de oneerlijke strijd tegen kanker verliest. Vader Lowie hield van de dag af dat Guusje ziek werd totdat ze overleed een blog bij dat nu in boekvorm is verschenen. Vreselijk lijkt het me om zo een kind te moeten verliezen en ik leefde met de familie...

Recensie Kanjerguusje

door: Loetje 1 like
De blog van Lowie (vader van KanjerGuusje) vond ik al indrukwekkend maar zijn boek heeft me nog meer geraakt. Bijzonder om juist de afgelopen maanden in huize Van Gorp mee te mogen kijken hoe Guusje en haar familie om gegaan zijn met haar (oneerlijke) strijd tegen kanker.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook