Advertentie
Keukenkastje – Peulvrucht

Peulvrucht

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Culinair   Topics 0

In dit Keukenkastje belicht Eva haar drie favoriete voorjaarspeulvruchten, alle drie Hollands, namelijk doperwten, kapucijners en tuinbonen. Ons kleine, lichtgroene doperwtje noemen ze in Engeland, net als in Frankrijk, petit pois – vooral niet te verwarren met de melige green peas waarmee de Engelse keuken zo’n slechte naam heeft gekregen. Kapucijners, ook wel raasdonders genoemd, waren vroeger veel gegeten winterkost, maar lenen zich juist in het voorjaar voor de heerlijkste gerechten. Tuinbonen zijn een beetje bitter – hoe groter de boon en hoe dikker het schilletje, hoe bitterder. Koken met doperwten, kapucijners en tuinbonen is een eindeloos feest, je kunt alle wereldkeukens met ze langs, ze zijn enorm gezond én komen van onze eigen bodem.

Genre
Culinair
Eten en drinken algemeen
Serie
Keukenkastje
Aantal pagina’s
64
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Laatste editie
01 juni 2021
ISBN
9789038809861
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic