KIEZELS
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Kiezels

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
KIEZELS bevat knarsende verhalen die ogenschijnlijk weinig met elkaar te maken hebben. Maar samen vormen ze een bundel, waarin gevoelens centraal staan. WRIJVING GEEFT GLANS zou een passende ondertitel zijn, want Hoogendoorns kiezels blijken zorgvuldig gepolijste edelstenen.
  
Van Conny Hoogendoorn verschenen tientallen verzamelbundels met daarin een bijdrage van haar hand, wat haar de eretitel Koningin van het korte verhaal opleverde. Net als haar debuut TEGENWICHT bevat KIEZELS een selectie favorieten. 
"Ingenieus als Conny is, weet ze je te verrassen met ontroerende vertelsels, met diepgang", schrijft recensent Mieke Wijnants. ‘Ze laat personages in de dialogen tot leven komen, wat zeer knap is in een kortverhaal. Onder andere BESTE BROERS, VERSTEENDE TRANEN en EEN VOGEL VOOR DE KAT zullen de lezer een brok in de keel bezorgen. 
Verhaal van de Maand noemde PLAATS RUST! het mooiste verhaal dat ze ooit mochten ontvangen. Hoogendoorn scoorde onveranderlijk hoog in deze literaire wedstrijd. Ook ALLES IN DE WIND behaalde er een eerste plek.”
"Met KIEZELS presenteert ze opnieuw een uiterst fraaie bundel",  schrijft literair agent en recensent Hanneke Tinor-Centi, ze roemt Hoogendoorns fraaie schrijfstijl. “Emoties en gedachten zijn goed in woorden gevat en zelfs in de beperkte ruimte, die het kortverhaal biedt, weet zij haar verhalen áf te maken. Het scheppen van sfeer doet ze bijzonder goed. Dit is opnieuw een uiterst fraaie bundel."
Het vlijmscherpe ALLES VOOR DE KIJK-CIJFERS behaalde de top 10 van de prestigieuze Zilveren Strop. De professionele jury schreef: “Zo goed dat het lijkt of het door een gevestigde schrijver geschreven is. Dit is van een ander niveau."
+


Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Verhalenbundels
Aantal pagina’s
280
Uitgeverij
aquaZZ
Eerste editie
24 september 2021
Laatste editie
24 september 2021
ISBN
9789083180885


Boekinformatie wijzigenReacties op: Kiezels

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken