Kijk ons lopen toch

4000 meeslepende kilometers door de wildernis van het Amerikaanse westen

Non-Fictie

4000 kilometer lopen. Dwars door de wildernis van het Amerikaanse westen. Een avontuur waar Jacqueline en Dennis lange tijd alleen maar van droomden. Weg van de hectiek van het werk, zes maanden lopen zonder agenda. In 2024 maken ze van die droom een daad. Precies tien jaar na de film 'Wild' over de Pacific Crest Trail gaan ze daar zelf op pad. Een voettocht van Mexico naar Canada met alleen een tentje, slaapzak en waterkoker. Door bloedhete woestijnen, kolkende rivieren en ijzige bergpassen. De ontberingen zijn talloos. Soms zijn ze bang, maar langzamer wennen ze aan de grillige natuur, het extreme weer en de onmetelijke stilte. En aan elkaar. Nooit eerder zijn ze samen op pad geweest. Deze tocht verandert hen voorgoed.

Jacqueline Eekhout (Delft, 1966) is freelance eindredacteur en journalist van een vintage meubelwinkel. Dennis Jansen (Kantwijk, 1969) is servicemonteur Media & Cultuur bij het Algemeen Dagblad. Ze zijn sinds 1990 getrouwd en wonen met hun kinderen, Roos, Feike, Arne en Willem, in een oud herenhuis in Den Haag.

Uitgeverij
DPG Media B.V. tav SSC Administratie