Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De kleuren van magie

V.E. Schwab is een meester in het oproepen van nieuwe werelden en doet denken aan J.K. Rowling en J.R.R. Tolkien. De Schemering-trilogie werd door The Guardian en Waterstones uitgeroepen tot een van de beste fantasyboeken van het jaar. Acteur Gerard Butler kocht met zijn productiemaatschappij de film- en televisierechten.

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

De pers over V.E. Schwab
‘Het mag Schemering heten, maar de magie schittert van licht en leven.’ Brian Staveley
‘Een ingenieus en intelligent verhaal.’ Booklist
‘De kleuren van magie is een juweel van een boek, onbetaalbaar en helemaal zijn eigen, onovertroffen categorie fantasy.’ io9
‘Iedereen zal genieten van dit wervelende avontuur met zijn slimme held en brutale heldin.’ Kirkus Reviews
'Fenomenaal.’ SF Signal
‘Betoverend.’ Starburst

Toon details

Redactionele recensie

Recensies (33)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is De kleuren van magie het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op De kleuren van magie

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.