Advertentie
Kraaienvoer

Kraaienvoer

136
Gelezen 169 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 30 Favoriet 24 Recensies 19
Thrillers & Spanning Spots 1 Top25's 4   Topics 0

Special Agent Pendergast haast zich naar een geïsoleerde gemeenschap in Kansas, waar in een graancirkel een bizar tafereel is aangetroffen rond een ernstig verminkt lijk. Het leidt tot vette krantenkoppen en angst in het dorp. De plaatselijke sheriff houdt vol dat het een incident was, maar Pendergast denkt aan een lokale seriemoordenaar en begint een eigen onderzoek. De FBI-man krijgt gelijk: er vallen meer doden, schijnbaar zonder patroon. Pendergast doet alles om inzicht te krijgen in de onvoorspelbare schepper van de graancirkels. Maar de sher¬riff wil niet meer luisteren. Koppigheid en gekwetste trots leiden tot een tragedie... Preston & Child schreven eerder de Pendergast-boeken De gru¬welkamer, De onderwereld en De vloek van het oerwoud en de thrillers IJsgrens, De verloren stad, Dodelijk tij en Virus.

Genre
Thrillers & Spanning
Serie
Aloysius Pendergast (4)
Vertaald door
Marjolein van Velzen
Uitgeverij
Poema Pocket
Laatste editie
22 juni 2011
ISBN
9789024547845 , 9789024550586 , 9789021006949 , 9789024533770 , ...
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 4,99
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Thriller Club / Aloysius Pendergast - Preston & Child
04 augustus 2018 14 reacties
  Meer artikelen

Hebban recensie

Beklemmend

door Jannelies Smit op 15-05-2014

Lincoln Child en Douglas Preston schrijven de ene na de andere bestseller, in hun heel eigen stijl. Kraaienvoer is hier geen uitzondering op. Wanneer er in een klein, bijna uitgestorven stadje genaamd Medicine Creek een gruwelijke vondst wordt gedaan in de maisvelden, begrijpt zelfs de sheriff dat er iets niet klopt. Voor het eerst in zijn leven mag sheriff Hazen een moordonderzoek leiden. Maar...

Lezersrecensies (18)

Mysterieus

door: Amanda 1 like
De Pendergast-serie is tot nu toe een interessante serie. Pendergast blijft een beetje mysterieus, elk deel word er weer een klein beetje meer van zijn persoonlijkheid vrijgegeven. De boeken zijn een beetje mysterieus en bevatten regelmatig een 'bovennatuurlijk' tintje. Dit maakt het voor mij leuk...

door: Lenie-1143 1 like
Een heerlijk boek. Na al meerdere boeken van Preston & Child te hebben gelezen, is dit ook weer een echte aanrader voor de liefhebber. Vooral Pendergast blijft je intrigeren.

door: Raymon-1833 1 like
Pendergast komt wel in meer dan twee boeken voor: De gruwelkamer, De onderwereld, Kraaienvoer en De vloek van het oerwoud [relic]. Verder schreven P&C de thrillers IJsgrens, De verloren stad, Dodelijk tij en Virus.
Ik heb ze allemaal gelezen. Ik moet zeggen dat ik Kraaienvoer niet beschouw als het...

door: Jasper Broens-1571 1 like
Schitterend zoals deze twee mannen kunnen schrijven. De manier waarop de personages zijn uitgewerkt, de manier van spanning opbouw en een goede verhaallijn maken dit boek tot één van de spannendste boeken die ik ooit gelezen heb. Een echte aanrader!!!

door: Taco Flach-2086 1 like
Ik heb alle boeken al gelezen van dit schrijvers duo en vind ook dit exemplaar weer absoluut een aanrader. Voorlopig voor mij geen maisvelden of kalkoen. Iedere ervaring in dit boek wordt op bijna meesterlijke wijze omschreven zodat het altijd een waar genot is om het te lezen.

Onze lokale...

door: Ral-1693 1 like
Ik ben een echte fan van de Preston and Child boeken. Het zijn donkere, spannende en gezellige boeken. De FBI agent Pendergast is ook zeer goed uitgwerkt. Ik heb Kraaienvoer weer ongelofelijk graag gelezen. Het feit dat het verhaal zich in een klein, afgelegen dorpje afspeelt, maakt het extra...

door: Karel Michiels-2390 1 like
Eerste boek dat ik lees van Preston & Child, maar wat een knaller!! Ongelooflijk boeiend en aangrijpend. Ik ga op zoek naar andere Preston & Child's.

door: Anna-2582 1 like
Na De gruwelkamer in een avond uitgelezen te hebben, moest ik het heel lang zonder nieuwe boeken doen. Tot mijn grote opluchting ben ik nu achter meer titels gekomen en Kraaienvoer heeft mij twee avonden gekost, maar daarom niet minder plezier gegeven. Het thema seriemoordenaar is op een geheel...

door: Mr Artex-3100 1 like
Een boek om in één ruk uit te lezen. Ik heb er echt van genoten.

door: Lillymay-3450 1 like
Laat me beginnen met te zeggen dat ik het een lekker leesbaar boek vond dat ook moeilijk weg te leggen viel. Pendergast is weer lekker excentriek bezig in een stadje waar een moordenaar dood en verderf zaait... Zijn bijzondere manier van werken werkt intrigerend, jammer is alleen dat het plot veel...

door: Reinaer Bron-3990 1 like
Nog nooit zo snel een boek uitgelezen. Absolute topper! Houdt je aandacht vast van pagina 1 tot en met 429.

door: Simon-4344 1 like
Echt een absoluut topboek wat niet weg te leggen is... Voor iedereen aan te raden! Jammer dat pendergast maar in twee delen voorkomt, zijn karakter is echt super.

door: Wendy Belleman-4584 1 like
Het boek begint al heel erg luguber, je moet er wel van houden. Alles wordt beschreven tot in het kleinste detail.
De vorige boeken van dit schrijversduo zijn weer heel anders dan dit nieuwste boek van ze.
Je blijft hier in lezen tot aan de laatste bladzijde.
Rechercheur Pendergast blijft je toch elk...

door: Ingrid-4464 1 like
Geweldig boek! Alle boeken van Preston and Child zijn mooi. Pendergast is zo'n heerlijk mysterieus figuur. Als je eenmaal aan dit boek begint kan je niet meer stoppen!

door: Belinda 1 like
Als je me vraagt van welke schrijver(s) je absoluut een boek moet lezen, dan is het antwoord zonder twijfel: Preston & Child. Ik heb nu bijna alle boeken van dit duo gelezen en elk boek is van een hoog niveau! Ook dit boek is zeer deskundig geschreven waarbij ze je telkens op het verkeerde been...

door: Maaike van Schie-159 1 like
Het boek is zo spannend dat je bij het naderen van het eind alleen nog maar naar de ontknoping wilt. Ik sloeg daarbij zelf hele stukken tekst over, mijn ogen vlogen over de regels. Hoe spannender kun je het maken?

door: Jan Van der Voort-913 1 like
Tracht je het volgende voor te stellen:
1) Hoofdpersonage, special agent Pendergast van de FBI, een kruising tussen John Steed (The Avengers) zonder bolhoed en Silas (de albino uit de Da Vinci Code) die als vakantieuitstapje naar de middle of nowhere trekt om er een seriemoordenaar te klissen. Als...

door: Fred-861 1 like
Dit was mijn eertse boek die ik van Preston & Child heb gelezen en vond het een mooi en spannend verhaal waar ik moeilijk me kon stoppen.
Nadat het uit was ben ik gelijk naar het volgend Preston & Child boek gaan zoeken. Op dit moment ben ik met IJsgrens bezig.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook