Preston & Child

Artikelen 4 Spots 5 beschrijving bewerken

Douglas Preston (Cambridge, Massachusetts, 1956)  – op de foto links –  is een Amerikaanse auteur van horror- en technothrillers. In 1978 studeerde hij af aan het Pomona College in Claremont, California. Samen met fotograaf Walter Nelson ondernam hij in 1989 een reis van duizend mijl en trok hij te paard door de woestijnen van Arizona en New Mexico. Ze volgden de route die de Spaanse ontdekkingsreiziger Coronado in 1540-42 aflegde op zijn zoektocht naar de Zeven Steden van Goud. Een aantal ervaringen van deze reis zijn terug te vinden in De verloren stad  (Thunderhead, 1999), een thriller die Preston samen met Lincoln Child schreef. Een samenwerking die beviel want het bevriende duo publiceerde in 2014 hun veertiende thriller: Blue labyrinth  (Het blauwe labyrinth) in de zogeheten Pendergast-reeks

Lincoln Child (Westport, Connecticut, 1958) – op de foto rechts – woonde als kind wisselend in Massachusetts, Californië, Engeland en Minnesota. Hij studeerde Engelse literatuur aan het Carleton College in Northfield, Minnesota en begon later als stagiaire bij Saturday Review Magazine. Child werkte vanaf 1979 op de redactie van de Newyorkse uitgeverij St. Martin's Press. Als redacteur werkte hij daar aan honderden boeken, in allerlei genres. Ook begeleidde hij tal van beroemde auteurs, zoals James Herriot en M.M. Kay. Een ander project dat Child onder zijn hoede had, was een boek over het American Museum of Natural History in New York. Hij sprak hierover met Douglas Preston, die er wel oren naar had. En zo ontstond De vloek van het oerwoud, dat later werd verfilmd als The Relic. Sindsdien zijn Douglas Preston en Lincoln Child vrienden en hebben ze samen een aantal succesvolle thrillers geschreven. 

Laatste bewerking door Carola op 02/02/2019
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Het kabinet van dr. Leng - Preston & Child Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Preston & Child

  Meer artikelen

Door lezers

Thriller Café / Kennismaking met Aloysius Pendergast - De vloek van het oerwoud
26 augustus 2018 5 reacties
Thriller Café / Aloysius Pendergast - Preston & Child
04 augustus 2018 14 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken