Waren mijn verwachtingen te hoog?
Het verhaal speelt zich af in een woestijn in de verenigde Staten, waar indianen in pueblo’s geleefd hebben. Ik had direct een beeld bij de omgeving, mede ook omdat ik ooit Mesa Verde bezocht heb. De beschrijving van de auteurs van deze omgeving sluit daar prima op aan. De auteurs vertellen beeldend waardoor je je een goede voorstelling kunt maken van de omgeving en de personages.
De schrijfstijl is soepel. Het boek leest vlot weg, de hoofdstukken zijn kort.
De spanning bouwt zich langzaam op. Voor mijn gevoel had dit boek een flinke aanloop nodig voordat het echt spannend wordt. Helaas vond ik het ook wel wat voorspelbaar en niet echt verrassend.
Het thema sektes vond ik heel interessant en is zeker geschikt voor een spannend verhaal. De uitwerking van dit thema vond ik persoonlijk wat “over de top” ik kan mij niet voorstellen dat dat heden ten dage op deze manier plaatsvindt. Archeologisch gezien is het mooi uitgewerkt, vroeger zou het best zo hebben kunnen zijn denk ik. Een beetje gemengde gevoelens heb ik dus bij de wijze waarop het uitgewerkt is.
Een sterk punt vind ik het nawoord van de auteurs, waarin aangegeven wordt wat er van het verhaal op ware feiten berust. Het is dus duidelijk dat de auteurs gedegen onderzoek doen om het verhaal zo waarheidsgetrouw mogelijk neer te zetten.
De boeken van Preston en Child zijn mij niet onbekend en staan garant voor spanning is een mooi decor. Ik had dus best hoge verwachtingen. Hoewel het een makkelijk lezend boek is met een interessant thema voldoet het boek helaas niet geheel aan mijn verwachtingen. Het is allerminst een slecht boek maar als ik het vergelijk met ander werk van deze auteurs vind ik persoonlijk dit niet hun beste boek.
De schrijfstijl is soepel. Het boek leest vlot weg, de hoofdstukken zijn kort.