Een boek dat verfilmd moet worden!

Ans Stier 20 augustus 2025
Al vanaf de eerste pagina had ik het in de gaten; dit wordt een heerlijk boek.
Voor mij is dit de eerste kennismaking met deze auteur en het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik wil absoluut meer van deze auteur lezen.

Dit boek is Urban Fantasy; dat kenmerkt zich doordat bovennatuurlijke of magische elementen en personages in een hedendaagse omgeving zijn geplaatst waarin het verhaal zich afspeelt. Dit maakt dat de omgeving heel herkenbaar is. In dit boek speelt het verhaal zich af in Hongkong en Londen. De boekhandel van Frank in Londen bijvoorbeeld, is makkelijk voor te stellen hoe dat eruit ziet. Herkenning van de omgeving maakt het verhaal ook realistisch alsof het echt gebeurd kan zijn. Vaak maakt het genre fantasy gebruik van “ingewikkelde” omgevingen. Dat is bij urban fantasy en dit boek dus niet het geval. Je bent als het ware al vertrouwd met het decor waarin het verhaal zich afspeelt dus je kunt gemakkelijk met de hoofdpersonages meeleven en vol in het avontuur zitten.

De schrijfstijl is soepel en vlot. Het leest makkelijk weg. De auteur maakt ook mooie beschrijvingen van de personages wat betreft uiterlijk en karakter. Een mooi palet van verschillend pluimage.

Magie staat centraal in dit boek. De magie komt tot uitdrukking bij heel alledaagse voorwerpen die fantastische eigenschappen blijken te bezitten.
Het verhaal leest als een soort sprookje. De vertelstijl is heel verhalend en fantasie prikkelend. Het geheel leest alsof je naar een film kijkt. Dit boek zou naar mijn idee ook prima verfilmd kunnen worden. Wat zeg ik? Ze moeten dit boek verfilmen!

Naast het magische fantasy element is dit boek ook heel spannend en heel verrassend. Verschillende verhaallijnen en tijden worden met elkaar verweven tot een geheel. Mooie plotwendingen weten je van begin tot eind te boeien en te verrassen. Het genootschap van onkenbare objecten is een absolute aanrader en smaakt zeker naar meer!

Meer recensies van Ans Stier

In 1938 vluchten de Freuds van Wenen naar Londen, waar Anna Freud weeshuizen opricht en op zoek gaat naar erkenning en hechte vriendschappen.

De jonge, verloren Ambre komt na een mislukte zelfmoordpoging in een hotel in de bergen terecht, waar ze zichzelf en het leven opnieuw leert te ontdekken.