Een gruwelijk goed boek!
In het verhaal De Beller staan Robert Hunter en zijn team centraal. Ze worden voortdurend in de greep gehouden door de beller. Voor mij is dit de eerste kennismaking met Hunter en Garcia dus ik ken hun voorgeschiedenis niet. Het rechercheteam leer ik vooral op het werkvlak kennen. Ze hebben hart voor de zaak en zetten zich volledig in en offeren een hoop slaap en vrije tijd op om de moorden op te lossen. De hoofdpersonages worden naar mijn idee minimaal uitgediept wat betreft persoonlijkheid of privé-leven maar wellicht is dat in voorgaande boeken reeds gebeurden dus in dit boek niet van belang. Het boek is prima als standalone te lezen. De spanning zit er in dit boek goed in waardoor het niet noodzakelijk is om voorkennis van de hoofdpersonages te hebben. Van begin tot eind bleef ik aan mijn boek gekluisterd.
Regelmatig wordt je op het verkeerde been gezet zodat de ontknoping een mooie verrassing blijkt te zijn.
Het is duidelijk te merken dat de auteur weet waar hij het over heeft. Zijn beroep als psycholoog en analyst van criminelen werpen zeker zijn vruchten af in dit spannende en geloofwaardige verhaal.
De moorden zijn gruwelijk en best heftig uitgewerkt maar als aan het eind van het boek het motief duidelijk wordt, ontstaat er een soort van begrip waardoor iemand tot zulke daden kan komen. Mooi dat de auteur zo ook een menselijke kant van een beest kan laten zien.
De beller is een boek dat je in een razend tempo uitleest. Van begin tot eind weet de auteur je “bij de les” te houden en je nieuwsgierigheid te prikkelen. Dit boek is een ware pageturner. Een gruwelijk goed boek!