Advertentie

Kroniek van een verzonnen leven

27

Gelezen 27 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 38 Favoriet 0 Recensies 7
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 2 Spots 1   Topics 0

In een van godsdienst en plichtsgevoel doordrenkt milieu op het Vlaamse platteland, jaren ’50, komt een jongen van zes thuis met zijn eerste rapport: honderd op honderd. Die prestatie wordt de drijfveer van zijn leven: de beste zijn, altijd en overal. Maar een andere ervaring is minstens zo bepalend voor het verloop van zijn leven: hij is getuige van een verkrachting die eindigt in doodslag. Er installeert zich een trauma in zijn leven dat hem voorgoed tekent in zijn omgang met de vrouw en zijn worsteling met de seksualiteit. Lichamelijkheid en seks zijn van een duistere, verboden, lagere orde en pas als ouder wordende man komt hij via een aantal confronterende situaties en ontmoetingen in het reine met zichzelf. Deze kleine roman schetst via een ragfijn netwerk van draden tussen de wereld van het kind en die van de oude man een mensenleven van de vroege jeugd tot de dood.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
29 maart 2018
Laatste editie
29 maart 2018
ISBN
9789025452247 , 9789025452254
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (7)

Keuze van de redactie
Guy Doms Hebban Recensent

Verzonnen verhaal, ongepland en poëtisch neergeschreven

door: Guy Doms

Hij is twee jaar lang de eerste Dichter des Vaderlands; in 2014 en 2015. Met deze fraaie eretitel op zak debuteert de Vlaamse Charles Ducal (1952) – pseudoniem van Frans Dumortier – dan eindelijk als romanschrijver. Beter laat dan nooit; deze primeur is echter niet gepland. Toch schrijft de auteur...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Kroniek van een verzonnen leven

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken