1001004002616855
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 1 3 2 2 1 1 0

Kwaad bloed

4

Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie Lijsten 1   Topics 0

Over de rivaliteit tussen twee broers en hun multinationals Adidas en Puma

Puma en Adidas zijn onlosmakelijk verbonden met de opwinding van sport. Grote namen uit de voetbalgeschiedenis, zoals Pelé, Johan Cruijff, Zinédine Zidane en David Beckham, hebben de twee merken wereldbekendheid gegeven.Tegenwoordig behoren ze tot de marktleiders in de wereld van de internationale sport, en zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Nagenoeg onbekend is echter de ontstaansgeschiedenis van deze twee multinationals, die begon in het Beierse stadje Herzogenaurach in de jaren twintig, met een klein maar succesvol familiebedrijf: Gebrüder Dassler. Na de oorlog ontstond een finale breuk tussen Rudolf en Adi Dassler, die toen hun concurrerende merken stichtten: Puma en Adidas. In Kwaad bloed reconstrueert Barbara Smit de nooit eerder beschreven rivaliteit tussen de broers Dassler en hun erven, die een heftige strijd voerden over leiderschap en macht in de wereld van de sport. Zij brengt gedetailleerd in kaart hoe steeds grotere geldstromen en investeringen de twee ondernemingen naar het toppunt van de macht in de sportwereld voerden, en hoe Puma en Adidas ondanks corruptieschandalen en dreigend bankroet wisten uit te groeien tot miljardenimperiums.

Barbara Smit vestigde haar naam als corporate biographer met haar boek over Heineken, dat een bestseller werd. Voor Kwaad bloed deed zij gedurende vijf jaar onderzoek in tot nu toe ontoegankelijke archieven, en interviewde ze talloze sporters en betrokkenen in Europa en de Verenigde Staten.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek , Management & Organisatie
Economische biografieen
Aantal pagina’s
390
Uitgeverij
Prometheus, Uitgeverij
Eerste editie
11 mei 2006
Laatste editie
11 mei 2006
ISBN
9789035128286


Boekinformatie wijzigenReacties op: Kwaad bloed

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken