Advertentie
LEEUWENDOCHTER

Leeuwendochter

2
Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 1 Recensies 0
Young adult   Topics 0
15.000 jaar geleden. Het is moeilijk te overleven als de barre wintertijd aanbreekt. Terwijl de mannen op jacht zijn, zorgt stammoeder Tak-Til voor de orde in het kamp. De vrouwen zoeken dagelijks naar eten, waken over het vuur en weren dapper aanvallen af van wilde dieren.

Ank-Thi, de kleindochter van Tak-Til, is een koppig, moedig meisje. Ze staat op het punt een vrouw te worden en dat betekent heel wat voor haar. Want wie zal ze als man krijgen? Een oude weduwnaar? Of de sterke, knappe To-Mbo, die heel wat gevoelens bij haar losmaakt? Vooraleer Tak-Til daarover kan beslissen, duikt een groot gevaar op. De jagers van vijand Kelme liggen op de loer…

ROGER H. SCHOEMANS duikt in de prehistorie en trotseert met Ank-Thi bijtende kou, knagende honger, jaloezie van stamgenoten en aanvallen van wilde dieren. Een sterk, avontuurlijk verhaal. Over de bijzondere rol van vrouwen in een gemeenschap, het belang van tradities en de zoektocht naar vernieuwing.
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Uitgeverij
Davidsfonds
Laatste editie
13 juni 2005
ISBN
9789059081529
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

mooi verhaal

door: Leentje Adriaensen 1 like
Gelezen voor hebban 3.4. ...dat zich afspeelt in de Oudheid Mooi omschreven verhaal met veel beeldspraak. Het weet de lezers echt wel te boeien. Hoe te over leven in de oudheid. De verschillen tussen mannen en vrouwen. Mannen en jongens meisjes en vrouwen. De taakindeling die nog heel...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook