Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
lennydegigant
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 0 3 2 2 1 1 0

Lenny the Giant

5

Gelezen 3 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 19 Favoriet 2 Recensies 1
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Newsroom 2 Spots 2   Topics 0

Eerder aangekondigd als De dwergbowler.

Een gloednieuwe misdaadroman rond 'loner' Jeff Meeks

In een verlopen trailerpark vlakbij New Orleans huurt Jeff Meeks een camper. Daar wil hij, zittend op zijn veranda, zijn verdere levensdagen doorbrengen. Hun gezamenlijke liefde voor een stevig glas bier brengt Meeks in contact met de boomlange dikzak Levy Beaurevoir.

Levy is getrouwd met Lenny, een vrouw van krap 1 meter 20. Voor hun broodwinning doet het stel, als Little Levy en Lenny the Giant, mee aan wedstrijden dwergbowlen, de Louisiana-variant van dwergwerpen. Meeks besluit hen te vergezellen om ervoor te zorgen dat de vaak stomdronken toeschouwers van de menselijke bal afblijven.

Wanneer Meeks tijdens zo'n wedstrijd wordt beschoten geven vier mannen, gewapend met honkbalknuppels, hem een ernstige waarschuwing: 'Jij moet je met je eigen zaken bemoeien!' Meeks heeft geen idee waar ze het over hebben en waar hij zich niet mee mag bemoeien.

Als daarna de vraag rijst op wie de schutter eigenlijk mikte, op Meeks of op vastgoedmakelaar Davison is Jeff Meeks' nieuwsgierigheid geprikkeld. Ook Mavis Davids, de zwarte secretaresse en steun en toeverlaat van makelaar Davison, stelt dezelfde vraag.

Gaandeweg raken Meeks en Davids steeds dieper verwikkeld in een sinistere zaak. Wat hebben de intriges en machinaties in de vastgoedwereld en de clandestiene dwergbowlwedstrijden met elkaar te maken?

+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Spannende boeken algemeen
Serie
Jeff Meeks (6)
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Uitgeverij Ellessy
Eerste editie
02 september 2019
Laatste editie
02 september 2019
ISBN
9789089755520 , 9789086603916


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie

Harde actie

door: Onno van Rijen

Peter de Zwaan heeft al rond de tachtig boeken geschreven, niet alleen veel kinder- en jeugdboeken, maar ook thrillers. Voor Het alibibureau ontving hij in 2000 de Gouden Strop. De werktitel van zijn nieuwste boek Lenny the Giant was lange tijd De dwergbowler.  

In Lenny the Giant is Jeff Meeks,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Lenny the Giant

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.