Advertentie

Leven met God

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Madeleine Delbrêl (1904-1964) was een grote spirituele gids. Piet Raes is aangestoken door hetzelfde vuur dat haar bezielde. Zij schreef in 1938: ‘Onze missie is niet voor Christus werken maar Christus laten geboren worden in een geseculariseerde wereld’. De auteur treedt in haar voetspoor. Hij biedt ons niet alleen teksten van Madeleine, maar brengt ook zijn eigen geloofsbeleving onder woorden.
We maken kennis met Debrêl in een korte biografie en krijgen basisthema’s uit haar evangelische spiritualiteit aangereikt. Op het einde van het boek ontmoeten we Alcide, een alterego van Madeleine. Deze jonge monnik leert doorheen het samenleven in het klooster wat het betekent christen te zijn. Een uitnodiging tot groei waarin we met zijn allen mogen delen.
Piet Raes is filosoof van opleiding en momenteel bisschoppelijk gedelegeerde van het bisdom Brugge bevoegd voor vorming en catechese.
“Mijn God, als U overal bent, waarom ben ik dan zo vaak elders?” Alcide
+


Genre
Religie & Spiritualiteit
Spiritualiteit
Aantal pagina’s
120
Uitgeverij
Halewijn
Eerste editie
15 maart 2021
Laatste editie
15 maart 2021
ISBN
9789085285717


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Leven met God

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken