Advertentie
Lichtjaren

Lichtjaren

30
Gelezen 31 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 64 Favoriet 7 Recensies 2
Young adult Artikelen 2 Top25's 2   Topics 0
Een nieuwe serie van de auteur van De 100 (bekend van Netflix).

Na een aanval door een mysterieuze vijand, laat de exclusieve Quatra Fleet Academy voor het eerst studenten toe van elke planeet in het zonnestelsel. Vier studenten maken zich op voor een nieuw schooljaar:

Vesper is een ambitieuze piloot die alles op alles zal zetten om als kapitein geselecteerd te worden. Maar nog voor het jaar echt is begonnen, verliest ze die positie aan een briljante jongen van de verkeerde kant van het zonnestelsel.

Cormak komt van de giftige planeet Deva, en grijpt elke kans aan om daar voorgoed weg te kunnen – zelfs als hij daarvoor iemands identiteit moet stelen.

Arran droomde van meer dan een leven lang werken in de mijnen. Hij hoopte op een nieuwe toekomst, maar hij had nooit verwacht dat die in de armen van een jongen van andere planeet zou zijn, aan de meest prestigieuze school van het universum.

Orelia verbergt een duister geheim: ze is infiltrant op de academie en heeft één missie die iedereen in gevaar zal brengen. Als iemand ontdekt wie ze echt is, is zíj degene in levensgevaar.

Lukt het Vesper, Cormak, Arran en Orelia om een team te worden, hun eerste schooljaar af te maken en het zonnestelsel te redden (of juist te vernietigen)?
Genre
Young Adult
Serie
Light Years (1)
Vertaald door
Mariella Manfre
Aantal pagina’s
272
Uitgeverij
Blossom Books B.V.
Laatste editie
28 september 2018
ISBN
9789463493307 , 9789463490405
+

Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door Esther Jansen
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Lezerswaarderingen

5 13 4 11 3 6 2 0 1 0

Artikelen over Lichtjaren

To be continued: de YA-series van dit najaar
29 augustus 2018 10 reacties
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Marloes Hebban Recensent

Sterk opgezet maar afgeraffeld eerste deel

door Marloes op 28-02-2019

Na The 100 flikt Kass Morgan het opnieuw. In het eerste deel van haar nieuwe serie, Lichtjaren, creëert ze wederom een bijzondere dystopische wereld in de eindeloze ruimte. Deze keer betreft het een wereld met verschillende planeten in het zonnestelsel. Na jaren van oorlog tussen Tri, Loos, Deva en Chetire komt er eindelijk een moment van samenwerken. Jongeren van Loos, Deva en Chetire krijgen...


Lezersrecensies (1)

Verrassend diepgaand voor een space opera

door: annannette 1 like
Soms heb je boeken waar je wel nieuwsgierig naar bent, maar waar je niet zoveel van verwacht. Dit boek was er zo een. Overal werd gesproken over een soap opera in space, over achterbakse intriges, over geroddel en achterklap. Dus toen boekhandel Roojboek in Venray me liet weten dat dit boek binnen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook