Advertentie

Lissabon

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Lissabon, de stad van het licht. Zonlicht dat danst op de Taag en tussen de met azulejos bedekte gevels. Lissabon is niet alleen één van Europa’s meest zonnige steden, maar bevindt zich ook het dichtst bij Afrika en Zuid-Amerika – en dat voel je. Voeg daar een heuvelachtige topografie om U tegen te zeggen, een flinke dosis authenticiteit en heel wat ziel aan toe en je hebt een absoluut unieke stad. Elke klim wordt beloond met prachtige uitzichten over de terracotta daken en labyrintische straatjes, terwijl een eeuwige Atlantische bries en de glinsterende Taag menig bezoeker zich aan de oceaan doen wanen. Die oceaan is in feite maar een boogscheut van de stad verwijderd en is onlosmakelijk met de geschiedenis en het dagelijkse leven van de Lisboetas verbonden.

Deze PassePartout reisgids dekt daarom een uitgebreide lading: van uitzichtpunten, cultuur en onverwachte plekjes tot een waaier aan dagtripjes als fijne afwisseling op het stadsleven. Aan de Atlantische Oceaan liggen groene gebergtes, magische bossen, pittoreske kuststadjes en zowel wilde als uitgestrekte stranden.

Deze gids is het resultaat van bijna een decennium van omzwervingen door de auteur, die naast geaccrediteerd gids in Portugal in de eerste plaats inwoner is van het historische centrum van Lissabon
+


Genre
Reizen & Talen
Reisgidsen Europa
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
PassePartout reizen
Eerste editie
15 september 2021
Laatste editie
15 september 2021
ISBN
9789493201736


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Lissabon

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.