Maria Montessori
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 0 3 2 2 0 1 0

Maria Montessori

3

Gelezen 3 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 21 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie Artikelen 2   Topics 0
Het is voor het eerst sinds 1973 dat een biograaf grondig onderzoek doet naar het leven van Maria Montessori. Cristina De Stefano had als eerste toegang tot de familiearchieven van Montessori in Amsterdam en geeft een complex en rijk beeld van een vrouw met revolutionaire ideeën over het onderwijs voor kinderen.

In vloeiende woorden belicht De Stefano Maria’s studietijd, haar ontdekkingen over het kinderbrein (die pas een eeuw later door neurowetenschappers werden bevestigd) en haar vermogen een internationale beweging op gang te brengen als alleenstaande vrouw zonder een formele rol in de academische wereld. Maar niet alleen haar vastberadenheid en doorzettingsvermogen, ook haar meer gecompliceerde kanten komen aan bod: haar beslissing om lesmateriaal te patenteren om er geld mee te verdienen, haar obsessie om invloed te houden op elke stap van de beweging en haar affiniteit met het fascisme.

Rijk in detail, meeslepend en indrukwekkend: dit is het leven van Montessori voor het eerst in detail verteld.
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Uitgeverij
Xander Uitgevers B.V.
Eerste editie
14 augustus 2020
Laatste editie
27 augustus 2020
ISBN
9789401612623 , 9789401612678


Boekinformatie wijzigenReacties op: Maria Montessori

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken