Maria
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 23 4 62 3 56 2 7 1 1

Maria

149

Gelezen 162 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 90 Favoriet 4 Recensies 13
Literatuur & Romans Spots 7   Topics 0

Maria van Suzanne Wouda gaat over de spectaculairste ontsnapping uit de Nederlandse geschiedenis, de ontsnapping van Hugo de Groot, vanuit het perspectief van twee vrouwen. Maria is een intrigerende combinatie van geschiedenis en fictie.
In een wervelende stijl brengt Suzanne Wouda de levens van deze twee vrouwen in beeld. Qua afkomst verschillen zij als dag en nacht, maar ze hebben beiden lef en doorzettingsvermogen, want de keuze waar ze voor staan zal hun leven voorgoed veranderen.
1621. Hugo de Groot ontsnapt in een boekenkist uit Slot Loevestein, nadat hij door Prins Maurits tot levenslang was veroordeeld. Het plan ervoor werd bedacht door Hugo's vrouw Maria van Reigersberch en hun dienstmeid Elsje van Houweningen. Wie waren deze vrouwen? Wat bracht hen ertoe hun leven te wagen voor Hugo de Groot?
Eerder werk van Suzanne Wouda ontving de Vlag en Wimpel van de Griffeljury en werd genomineerd voor de Thea Beckmanprijs.

+


Genre
Literatuur & Romans
Historische roman (populair)
Aantal pagina’s
343
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
16 oktober 2018
Laatste editie
24 oktober 2018
ISBN
9789026344817 , 9789026344824


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Maria
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (13)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

Historische fictie light

door: Marvin O. 1 reactie 2 likes

In 1621 ontsnapte Hugo de Groot uit het Slot Loevestein, waar hij door prins Maurits levenslang gevangengezet was. Hij ontsnapte in een boekenkist, een plan dat bedacht was door Hugo’s vrouw Maria van Reigersberch en mee uitgevoerd door hun dienstmeid Elske van Houweningen. Maria is geïnspireerd op...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Maria

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken