Advertentie
Migranten

Migranten

4
Rank 2225 Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 7 Favoriet 0 Recensies 3
Junior Lijsten 1 Spots 1   Topics 0
Als hun bos sterft moet een groep dieren noodgedwongen op zoek naar een nieuwe plek om te kunnen leven. Wat volgt is een reis vol onzekerheden, verdriet, honger en de gevaren van de zee. Maar bovenal is het een reis waarbij dood en hoop naast elkaar bestaan. Een reis die hoopvol eindigt in een ander bos, vol kleurrijke bladeren.
Issa Watanabe’s Migranten confronteert de kijker onverbloemd met de keiharde werkelijkheid waarin miljoenen vluchtelingen verkeren. Maar ze doet dat met poëtische beelden die ook troost en hoop bieden. Een kunststuk.
Genre
Kind & Jeugd
Prentenboeken (>6 jaar)
Aantal pagina’s
40
Uitgeverij
Querido
Laatste editie
11 augustus 2020
ISBN
9789045124919
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 0 4 3 3 1 2 0 1 0

Artikelen over Migranten

  Meer artikelen

Door lezers

Boekenbengels en Leesbeesten / Nieuw leesvoer: augustus!
01 augustus 2020 3 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie
Koen Driessens Hebban Recensent

Onverbloemde realiteit zonder woorden

door: Koen Driessens 1 like

Zonder woorden en zonder mensen schetst de Peruaanse illustratrice Issa Watanabe een grimmig en indringend beeld van bootvluchtelingen die een beter leven zoeken. De dood zit hen letterlijk op de hielen, maar hun verhaal is uiteindelijk niet zonder hoop.

Kinderboek? Beeldverhaal? Migranten laat...

Reis door een donker bos, naar een nieuw bestaan!

door: Pierre MG Peeters 2 likes
Een groep van negenendertig dieren ontvluchten een donker bos. Op hun gezichten staat wanhoop en verdriet te lezen. Maar ook vriendschap, liefde, verwondering, blijheid en angst! Ze vormen een hechte groep, alsof ze beseffen dat ze moeten samenwerken om te kunnen (over)leven. Maar ook de dood...

Zonder woorden

door: Ingridje 1 like
Heb je ooit een boek gelezen zonder woorden? Alleen door middel van prenten zet de auteur een verhaal neer die kinderen één van de grootste wereldproblematieken beter leert begrijpen, vluchtelingen. Issa Watanabe gebruikt in haar verhaal dieren in plaats van mensen. Deze dieren zijn allemaal zo...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook