Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Moeders lichaam
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 17 4 49 3 35 2 5 1 1

Moeders lichaam

107

Gelezen 118 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 85 Favoriet 1 Recensies 5
Non-fictie Spots 2   Topics 0

Piet van der Molen is een kinderloze vrijgezel die nooit heeft gewerkt en altijd thuis is blijven wonen, in het Zuid-Limburgse dorp Oirsbeek. Broers of zussen heeft hij niet. Na de dood van zijn vader verlangt moeder dat Piet diens plaats inneemt.

Als moeder in de snikhete zomer van 2013 overlijdt, besluit Piet haar in huis te houden. Hij blijft gesprekken met haar voeren, zijn verdriet is groot. Tweeënhalf jaar later staan er twee agenten bij hem op de stoep. Een paar uur later kijkt de straat toe hoe mensen in witte pakken een gammele kist naar buiten takelen. Gegrepen door dit voorval reist Joris van Casteren naar Oirsbeek af. Tussen Piet en hem ontstaat een wonderlijke vriendschap.

Moeders lichaam, geschreven in Van Casterens door verwondering en droge humor gekenmerkte stijl, is een onthutsend verhaal over liefde, dood, trouw en bedrog. Tevens is het de kroniek van een kwijnend dorpsleven in een krimpregio, waar gemeenschapszin en sociale controle niet langer vanzelfsprekend zijn.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
17 januari 2019
Laatste editie
11 maart 2019
ISBN
9789403138602 , 9789403145105


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (5)

Keuze van de redactie

Omdat het van moeder moest

door: jeanne vogel

Een opzienbarend en luguber krantenbericht in 2015: Piet van der Molen uit Oirsbeek in Limburg wordt gearresteerd. Hij heeft het dode lichaam van zijn moeder al twee en een half jaar in huis gehouden. Hij heeft het overlijden geheim gehouden en in plaats van een uitvaart te regelen zijn moeder in...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Moeders lichaam

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken