Advertentie
Niet alles wat de CIA doet is verkeerd

Niet alles wat de CIA doet is verkeerd

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0
Onder president Donald Trump komen de Amerikaanse inlichtingendiensten weer in het nieuws. Vroeger was vooral de CIA doelwit van kritiek in de media. Maar nu zijn diezelfde media vol lof over de CIA, terwijl er eigenlijk niet veel veranderd is.
De CIA kende veel meer successen dan het grote publiek weet, maar er waren ook teleurstellingen en fouten. Zo duurde het na de aanslagen van 11 september 2001 liefst 10 jaar voordat Osama bin Laden kon worden uitgeschakeld. En bij ontvoeringen van terreurverdachten werden ernstige fouten gemaakt. Een zware tegenslag was het verraad door Aldrich Ames.
Anderzijds droeg de CIA bij aan de ondergang van het communisme in Polen door de hechte vriendschap tussen CIA-chef Bill Casey en de paus. Bovendien voorkwam de CIA meerdere grote aanslagen, zoals eentje die het Londense vliegveld Heathrow als doelwit had. Ook worden in dit boek voor het eerst geheime CIA-operaties tussen 1982 en 1997 beschreven. Zo werden er tijdens de burgeroorlog in Bosnië videoopnamen van de weg naar Sarajevo gemaakt.
Tijdens de Koude Oorlog luisterde de CIA mogelijk in opdracht van Henry Kissinger een belangrijke Duitse politicus af, die later met een hoge KGB-officier in verbinding bleek te staan. In dit boek wordt de daarbij betrokken voormalige CIA-agent geciteerd. De documenten daarover werden echter op bevel van president Jimmy Carter vernietigd. Onder Carter werd de CIA zó ernstig verzwakt dat men de val van de pro-Amerikaanse sjah van Iran niet zag aankomen.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
326
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
Laatste editie
04 april 2019
ISBN
9789463385671
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,95
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Gelukkig gaat er ook heel veel goed bij de CIA

door: Anneke 1 like
Bij het zien van de schitterende cover van Niet alles wat de CIA doet is verkeerd van Emerson Vermaat krijg je meteen een idee waar het boek over zal gaan. De titel en de subtitel spreken voor zich; je weet meteen waar het boek over gaat. Emerson Vermaat neemt je in Niet alles wat de CIA doet is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook