De 50 oestergerechten, van ijskoud tot warm, worden op een eigenzinnige manier belicht en in beeld gebracht
Een boek dat voldoet aan uw zinnenprikkelende culinaire verlangens!
Gespecialiseerde kweekmethodes en een bijzondere aandacht bij de verwerking maken de oesters van Zeeuwse bodem van topkwaliteit. Met name het mooie, zachte vlees en de romige smaak maken dit luxeschelpdier beroemd. Zeeuwse oesters kunnen op diverse manieren bereid worden; gebakken, gegrild, gefrituurd, gepocheerd of gemarineerd, al dan niet in een gerecht gecombineerd met andere voortreffelijke producten. Maar ook rauw, hooguit vergezeld van wat peper en citroen weet dit schelpdier menig smaakpapil te strelen.
Met dit boek, ontstaan vanuit een persoonlijke liefde voor de 'Zeeuwse', bundelt Stefaan Daeninck niet alleen zijn meest sublieme creaties met de Zeeuwse oester in de hoofdrol, daarnaast geeft hij de lezer een pak interessante informatie en weetjes mee over deze delicatesse.
