Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onbekommerd

Annelies kijkt al weken smachtend uit naar haar vakantie in een vissersdorp aan de Atlantische kust in Frankrijk. Tot haar grote teleurstelling kan ze bij aankomst niet logeren in het vakantiehuis van haar vriendin Lynda. Ze moet genoegen nemen met een kamer in het huis van Briz, de zwager van Lynda. Annelies is er niet zo blij mee, want ze heeft door een paar nare ervaringen op haar werk even genoeg van mannen en het huis is erg rommelig en vies.

Briz is op zijn beurt zit helemaal niet te wachten op een Hollandaise die zijn hele huis schoonmaakt en zijn spullen verplaatst waardoor hij niets meer kan vinden.

Annelies is nogal perfectionistisch en heeft nog net geen smetvrees. Ze werkt op een ambulance en is een paar keer lastig gevallen door omstanders terwijl ze iemand probeerde te verzorgen. Wanneer ze weer een fout maakt door alle stress die ze voelt op het werk realiseert ze zich dat ze op het randje van overspannenheid is. Ze is er helemaal klaar mee. Tijdens haar vakantie wil ze bedenken wat voor nieuw werk ze wil gaan doen. Wanneer ze uitgerust is neemt ze ontslag. Ze probeert in Frankrijk het een en ander maar het gaat niet allemaal geweldig. Een nieuw beroep vinden loopt uiteindelijk heel anders af dan ze ooit had gedacht.

Onbekommerd is een kleurrijk verhaal over jezelf vinden, Frankrijk en cultuurverschillen.

Er is helaas al genoeg ellende op de wereld dus Onbekommerd is geschreven om ontspannen te kunnen lezen. Het bevat heel bewust weinig tot geen scenes met grote persoonlijke drama’s, heftige gebeurtenissen of emotionele scenes. Het is een luchtig verhaal met wat humor en waarin genoeg gebeurt ondanks dat het een Slow burn romance is.

Onbekommerd is deel twee uit de Zorgeloos-serie. Drie luchtige verhalen die zich afspelen in een vissersdorp in Frankrijk aan de Atlantische kust. Alle delen zijn los te lezen. Er zijn steeds andere hoofdpersonen en geen cliffhangers aan het einde van elk verhaal. Het verhaal is losjes geïnspireerd op de ervaringen van de auteur na zeventien jaar wonen en werken (B&B) in Frankrijk. Martine Hoogschagen woont samen met haar man Hemko Bruinsel sinds 2006 in Beauvoir-sur-Mer in Frankrijk. Ze hebben een B&B en een paar vakantiehuizen op 800 meter van de Atlantische Oceaan
Toon details

Recensies (13)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Onbekommerd het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Onbekommerd

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.