Op glad ijs
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 15 4 27 3 8 2 0 1 0

Op glad ijs

50

Gelezen 56 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 59 Favoriet 5 Recensies 15
Young adult Artikelen 3 Lijsten 2 Spots 1   Topics 0

Holland Delviss wil niets liever dan bekendstaan om haar talent als hockeyspeler, niet als een hockeyspeler die toevallig een meisje is. Om haar plekje in het jongensteam te behouden, heeft ze twee regels: train harder dan wie dan ook, zelfs als dat om vijf uur ’s ochtends is, én val niet te veel op, zelfs als dat betekent dat ze de opmerkingen die ze naar haar hoofd geslingerd krijgt moet negeren. 

Wanneer haar team wordt geselecteerd voor HockeyFest, een evenement dat op de televisie wordt uitgezonden, komt Holland toch in de schijnwerpers te staan. (Tot ziens, regel 2!) Niet iedereen is blij met haar nieuwe bekendheid, maar één persoon steunt haar ondanks alles: haar bazige coteamcaptain, Wes. En Wes blijft haar verrassen. Hij blijkt net als zij dol op glamrock uit de jaren tachtig en elke keer als hij haar aanraakt voelt het vreemd elektrisch. Met overal camera’s op haar gericht, komt Holland gevaarlijk dicht bij het overtreden van haar derde regel: date nooit, maar dan ook echt nóóit met een teamgenoot.

Op glad ijs is een heerlijke combinatie van romance, sport en muziek mét een feministisch randje. Het perfecte boek voor de koude wintermaanden – of eigenlijk een aanrader voor elk seizoen!

+


Genre
Young Adult
Fictie 15+
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Unieboek | Het Spectrum
Eerste editie
13 november 2020
Laatste editie
13 november 2020
ISBN
9789000373420 , 9789000373437


Boekinformatie wijzigen


Recensies (15)

Keuze van de redactie
Carmen Ploeg Hebban Recensent

Een prima boek om bij weg te zwijmelen

door: Carmen Ploeg 1 like ebook

Voor Holland Delviss draait haar hele leven om ijshockey en glamrock uit de jaren 80. Sara Biren schrijft in Op glad ijs (vertaald door Marike Groot) over de obstakels die Holland tegenkomt als enige meisje in een jongensteam. Een boek dat ook leuk is als je helemaal niets om ijshockey geeft.

Het...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Op glad ijs

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken