Advertentie
Operatie Geslaagd - Leven met PTSS en moral injury

Operatie Geslaagd - Leven met PTSS en moral injury

3
Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 1 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0
Een ruime meerderheid van de bevolking krijgt ooit te maken met een of meerdere traumatische ervaringen. Een deel hiervan krijgt posttraumatische klachten. Vaak zijn deze kortdurend, maar voor sommigen geldt echter dat zij een posttraumatische stressstoornis (PTSS) ontwikkelen. Voor zowel degene die eraan lijdt, als voor zijn of haar omgeving is het gevecht een tegen PTSS een keiharde, maar vaak onzichtbare strijd. Hartverscheurend en hoopvol tegelijk. ‘Operatie Geslaagd’ vertelt het verhaal van Erik, die tijdens zijn werk als operatieassistent chirurgie in Afghanistan getraumatiseerd raakte. Hij beschrijft de ervaringen die aanleiding gaven tot PTSS en de vernietigende impact die het heeft op een persoon en zijn omgeving. Erik vertelt openhartig hoe hij in een isolement terechtkwam en langzaam afbrak tot het punt kwam waarop zelfmoord de enige uitweg leek te zijn. Als medicus, veteraan, maar bovenal als mens vertelt hij over hoe hij de strijd is aangegaan met zichzelf en zijn herinneringen en hoe hij inmiddels weer middenin het leven staat. Op meerdere plekken in het boek vindt u een unieke (QR en Spotify) code. Zodra u deze met uw telefoon scant, kunt u een liedje (of een deel ervan) luisteren dat past bij het moment in het verhaal. 
Genre
Gezondheid & Psychologie
Psychologie algemeen
Aantal pagina’s
280
Uitgeverij
Boekscout VOF
Laatste editie
20 juni 2018
ISBN
9789402229363
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

"All-inclusive zonvakantie op 'Camping Kandahar' 'op zondag'"

door: Nathalie Luteijn 1 like ebook
5 juni 2020, een dag waar ik naar uit heb gekeken doordat dit boek eindelijk in ebook vorm uitgegeven werd. Erik Krikke had mij al vaker beloofd dat dit zou gaan gebeuren/komen en vandaag was het dan zover. Ik heb dit boek in 1 ruk uitgelezen. Erik begint het boek eigenlijk best wel heel...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook