Advertentie

Over de rooie

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0
Een enorme woede-uitbarsting in een situatie die daar op het eerste gezicht weinig of geen aanleiding toe geeft. Velen schamen zich ervoor, of zijn op zijn minst niet tevreden over hun onbeheerste gedrag. Sommigen begrijpen niet waarom ze zo handelen, anderen geven de omgeving de schuld van hun uitbarstingen.

Dit boek geeft een beschrijving van het verschijnsel woede. Is het van alle tijden? Is het (sub)cultureel gebonden? Hoe denkt de psychologie erover? En wat gebeurt er nu eigenlijk met je als je woedend bent? Daarnaast geeft het boek adviezen over hoe je jezelf beter onder controle kunt houden. Deze adviezen richten zich enerzijds op het niet meer maken van bepaalde 'denkfouten', anderzijds op het eerder in je eigen gedrag ingrijpen door beter op signalen van het lichaam te letten, zodat het niet altijd maar zwart voor de ogen hoeft te worden, met alle gevolgen van dien.

Dit boek verschijnt in de serie Zorgen voor jezelf.

Over de auteur(s):
Jan Bernard (1946) is als klinisch psycholoog/psychotherapeut/gedragstherapeut werkzaam bij ggz-NHN, Divisie Forensische Psychiatrie. Samen met Van Waegeningh geeft hij onder auspici?n van de RINO-Noord-Holland workshops voor hulpverleners die zich bezighouden met deze problematiek.

Deedee van Waegeningh (1971) is gz-psycholoog/gedragstherapeut. Zij heeft als inrichtingspsycholoog in de gevangenis gewerkt en werkt sinds 2004 bij de Waag, het centrum voor ambulante forensische psychiatrie.
+


Genre
Gezondheid & Psychologie
Psychologie algemeen
Aantal pagina’s
104
Uitgeverij
Boom
Eerste editie
19 april 2012
Laatste editie
19 april 2012
ISBN
9789461056917 , 9789461271563 , 9789461273055


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Over de rooie

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.