Penoza
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 12 4 17 3 18 2 2 1 0
VN:

Penoza

49

Gelezen 49 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 27 Favoriet 3 Recensies 5
Thrillers & Spanning Artikelen 6   Topics 0

Georganiseerde misdaad is mannenwerk. Slechts een hoogst enkele keer dringt een vrouw door tot de top van een misdaadsyndicaat. Hoofdpersoon Carmen van Walraven de Rue is zo?n vrouw, maar de rol die ze verovert is niet de rol die ze voor zichzelf in gedachten had.

Als Carmen erachter komt dat haar man een groter aandeel in de misdaad heeft dan ze voor zichzelf durft toe te geven, dwingt ze hem met de onderwereld te breken. Net als haar leven zich ten goede lijkt te keren wordt haar man voor de ogen van hun jongste zoon geliquideerd.

Uit allerlei hoeken en gaten duiken schuldeisers op en bedreigingen aan haar adres volgen. Ook justitie zet haar stevig onder druk en garandeert alleen bescherming als zij getuigt tegen de compagnons van haar man.
Carmen wil niet leven als beschermde getuige, ver weg van haar familie en vrienden en neemt een drastisch besluit. Ze besluit van zich af te bijten, zodat niemand meer aan haar en haar gezin durft te komen. Al snel weet ze niet meer wie ze kan vertrouwen en vervagen de grenzen tussen goed en kwaad.

Penoza schetst een indringend beeld van de Nederlandse onderwereld waarin keuzes met betrekking tot familie, loyaliteit en geld op het scherp van de snede worden gemaakt.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Streek- en familieromans
Uitgeverij
Anthos
Eerste editie
03 september 2010
Laatste editie
08 maart 2012
ISBN
9789041418227 , 9789041416582 , 9789041420572
Boekinformatie wijzigen


Recensies (5)

Keuze van de redactie
Sander (Hebban Crew) Hebban Crew

Een volwaardige 'stand alone' thriller van niveau

door: Sander (Hebban Crew) 1 like
Pieter Bart Korthuis is in televisieland geen onbekende naam. Als scenarioschrijver werkte hij mee aan bekende tv-series als Costa! en Keyzer & De Boer advocaten, stond hij aan de wieg van de Net 5-reeks Verborgen Gebreken en schreef hij scenario’s voor filmsuccessen als Spangas op Survival.
Nu...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Penoza

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken