Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Planten en Darwin

Charles Darwin is vooral bekend vanwege zijn theorieën over de evolutie van dieren, maar een groot deel van zijn werk was gericht op planten. Zijn botanische observaties zijn cruciaal geweest voor ons begrip van het natuurlijk leven: van het verbazingwekkende bestuivingsproces van orchideeën tot de manier waarop wijnranken klimmen.

Planten en Darwin verzamelt geschriften uit zes teksten van Darwin die volledig aan planten zijn gewijd, en combineert elk fragment met een prachtige botanische prent. James Costa voegt zijn expertise toe aan elke bijdrage en plaatst Darwins woorden in de context van de kennis en het onderzoek van die tijd. Zo ontstaat een fraai geïllustreerd boek met 45 plantensoorten in woord en beeld. Dankzij de toegankelijke essays en schitterende prenten geeft dit boek een beeld van de manier waarop Darwin ons begrip van de natuurlijke wereld heeft gevormd.

Toon details

Schrijf een recensie

Is Planten en Darwin het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!

Reageren op Planten en Darwin

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.