Advertentie

Rabarber, ragout en ratatouille

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Culinair   Topics 0
Wat hebben barbaren met rabarber te maken? Wist u dat de Franse mannen in vroeger tijden over een ragoutje spraken wanneer ze een ‘lekker stuk’ bedoelden? En is het eigenlijk toeval dat de woorden ratatouille en ratjetoe zo op elkaar lijken?

Rabarber, ragout en ratatouille vertelt u alles over de herkomst van talrijke culinaire termen. Van chateaubriand tot chocolade, van marmelade tot marsepein: dit boekje serveert het verhaal achter ruim 250 gerechten en producten, voornamelijk uit de Franse keuken.

Zo is de sandwich vernoemd naar de Engelsman John Montagu, de graaf van Sandwich. Hij was zozeer verdiept in zijn kaartspel dat hij zich geen tijd gunde om te eten. Daarop bedacht zijn kok de handzame sandwich, opdat zijn meester onder het spelen niet verhongerde.

Rabarber, ragout en ratatouille is ideaal voor de fijnproever die wil weten wat er achter de vaak bizarre naamgeving van culinaire termen schuilgaat. Ook is het geschikt voor de gastheer die zijn clientèle behalve op een smakelijk gerecht ook wil trakteren op relevante informatie en leuke anekdotes. Het boekje is samengesteld door Fred Spaargaren. Hij werkte veertig jaar bij KLM Catering Services.
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
173
Uitgeverij
Bzztoh
ISBN
9789045306124
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic