Advertentie
Regieaanwijzingen voor de liefde

Regieaanwijzingen voor de liefde

45
Gelezen 47 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 25 Favoriet 1 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0

Geliefden Hanna en Loek besluiten samen een scenario te schrijven. Een liefdesverhaal moet het worden, de personages moeten elkaar krijgen. Maar niet op een clichématige manier. Intussen wordt het steeds benauwder in de huiskamer. Al snel gaan de ramen open en komt de buitenwereld binnen. Aan de ene kant brengt dat lucht, aan de andere kant verleiding. Bestaat de veilige cocon nog of heeft de globalisering automatisch ieders wereld groter gemaakt? Welke concessies doet een filmmaker? Hoe flexibel zijn principes? Kun je de redder in nood zijn van je ex? In vijftig korte hoofdstukken en vijftig tekeningen wordt het moderne leven gefileerd, met bijzondere aandacht voor de liefdesrelatie. Is het moment dat de personages elkaar krijgen het moment waarop Loek en Hanna elkaar verliezen?

Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
28 februari 2019
ISBN
9789044640441 , 9789044644609
+

Boekinformatie wijzigen

Andere media

Volkskrant:
NRC:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie
Nathalie B1 Hebban Recensent

Fragmentarische en vermakelijke zedenschets van de liefde

door: Nathalie B1

Het laatste boek van de Zeelandse schrijfster Franca Treur (1979) mag dan wel als roman in de markt gezet zijn, het bundelt in feite een 50-tal kortere stukjes die eerder als getekend feuilleton in de krant Trouw gepubliceerd werden en samen één overkoepelend verhaal vormen. De tekeningen van Lydia...

Heerlijk Hollands

door: Twig van Beek 1 like
Heerlijk Hollands, zij het op beschaafde wijze. Woord en beeld zijn in volledige overeenstemming met elkaar. Minimalistisch, vlot leesbaar, met zorg samengesteld en weet op subtiele wijze heel raak de realiteit te beschrijven. Maakt dat je zo nu en dan vanuit de herkenbaarheid moet glimlachen.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook