Advertentie

Reis door het duister

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Jean Rhys werd geboren op het eiland Dominique. Haar vader was arts, haar moeder kwam uit een Creools gezin. Als jong meisje kwam zij naar Londen en in de twintiger jaren begon ze te schrijven op aanmoediging van Ford Madox Ford. Zij woonde enige tijd in Parijs en Wenen en leeft sindsdien zeer teruggetrokken in Cornwall. Bijna dertig jaar lang was Jean Rhys een vergeten schrijfster in Engeland, terwijl ze daarbuiten vrijwel geheel onbekend was. Maar eind 1966 verscheen er een nieuwe roman van haar hand die onmiddellijk sterk de aandacht trok en er toe leidde dat haar oudere werk werd herdrukt.
Haar thema's, aanpak een schrijftrant liggen een hedendaagse lezer beter dan een van de vorige generatie. Reis door het duister is het verslag van het onherroepelijke verval tot prostitutie van een negentienjarige, in West-Indië geboren figurante in een derderangs variétégezelschap van omstreeks de eerste wereldoorlog.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Henriëtte van Eyk
Aantal pagina’s
168
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789022970812
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic