Advertentie

Binnenpost

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

Tweeëntwintig brieven, zes schrijvers woonachtig in vier verschillende landen, een gedeeld onderwerp: de pandemie.

Roos van Rijswijk, Sander Kollaard, Bernard Wesseling, Neske Beks, Alfred Schaffer en Bernke Klein Zandvoort schreven elkaar in 2020 vanuit Amsterdam, Kumla Prästgård (Zweden), Mallorca (Spanje) en Somerset West (Zuid-Afrika) over hoe de pandemie hun lichamen, kamers en landen beheerste.

‘Zo heeft het virus ons teruggeleid naar ons lichaam. Het demonstreert wat we delen, werkelijk delen, tot in elke uithoek van de wereld, namelijk dat we van hetzelfde spul zijn gemaakt, & volgens hetzelfde recept. Maar als het virus wijs is, is het ook cynisch: het laat eerst zien wat ons verbindt en dwingt ons vervolgens om afstand te houden,’ schrijft Sander Kollaard.

De brieven staan voor het fysieke, dat door iets onzichtbaars opeens volop in het licht staat. Deze brieven gaan over het jaar van het lichaam. Eva Gerlach voegde er haar ‘Aantekeningen uit het moeras’ aan toe.

+


Genre
Korte verhalen , Literaire non-fictie
Literaire tijdschriften
Serie
Revisor
Aantal pagina’s
104
Uitgeverij
Querido
Eerste editie
25 maart 2021
Laatste editie
25 maart 2021
ISBN
9789021429755


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Binnenpost

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.