Advertentie
Rijk Polderland verdwenen onder baggerzand

Rijk Polderland verdwenen onder baggerzand

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
“RIJK POLDERLAND VERDWENEN ONDER BAGGERZAND” brengt een chronologische analyse en overspant een periode van 1906 tot 2006 waarin verwezen wordt naar het historisch verleden van deze Scheldepolders.
Men vindt er de eerste plannen voor de uitbreiding van de Antwerpse haven en de waterverdragen met Nederland. En hoe na de overstromingen in 1953, die de auteur zelf meemaakte, de grote PIJP TOEBAK Scheldebres de polder onherstelbaar beschadigde en de eerste aanleiding werd voor de industrialisatie van de Linkerscheldeoever. Verder wordt er verwezen naar het inpalmen van Kallopolder en de bouw en het historisch verleden van de Kallosluis waarmee de tachtigjarige oorlog weer tot leven kwam. De auteur slaagde erin het Farnesefort Perel I uit die periode topografisch te reconstrueren.
De explosie van de containertrafiek als nieuwe ontwikkeling van de transporteconomie en het tekort aan industriegronden op rechteroever resulteerde in de plannen voor het erg gecontesteerde Deurganckdok waarbij de politieke wereld toen reeds eenzijdig besliste dat Doeldorp moest verdwijnen.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
Reyn & Partners bvba
Laatste editie
01 juli 2007
ISBN
9789090215808
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic