Advertentie

Rijke baronnen en bezitloze paters

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Martijn Pijnenburg
Rijke baronnen en bezitloze paters. 375 jaar landgoed De Essenburg

Op 11 juli 1950, het hoogfeest van St. Norbertus, stichter van de norbertijnenorde, maakt de abt van Berne de namen bekend van twintig medebroeders die hij heeft benoemd voor een nieuwe stichting. Zij verhuizen van het Brabantse land naar De Essenburg in Hierden, midden op de orthodox-protestantse Veluwe. De Essenburg is een landgoed met een rijke geschiedenis, ‘een der aangenaamste hofsteden deser Land-streecke’.

Dit boek neemt u mee in de rijke geschiedenis van het landgoed en zijn markante bewoners. Voor het eerst wordt de unieke geschiedenis van de norbertijnenpriorij uitgebreid belicht.

Martijn Pijnenburg (1987) is historicus met bijzondere belangstelling voor de geschiedenis van de Rooms-Katholieke Kerk. Hij is o.a. gemeenteraadslid van Harderwijk en bestuurslid van de historische vereniging Herderewich. Sinds zijn jeugd voelt hij een sterke verbondenheid met de norbertijnen van De Essenburg en Mariëngaard.
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Regionale stadsgeschiedenis
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Abdij Van Berne, Uitgeverij
Eerste editie
20 april 2020
Laatste editie
30 mei 2020
ISBN
9789089723826


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Rijke baronnen en bezitloze paters

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken