Advertentie

Rotterdamse plakken

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Rotterdamse plakken. 42 olympische medaillewinnaars is een eerbetoon aan olympische sporthelden die een link hebben met de Maasstad. Deze sporters behaalden tijdens de Spelen in totaal maar liefst 69 plakken: 21 keer goud, 22 maal zilver en 26 keer brons. Het boek bevat alfabetisch gerangschikte biografische portretten van onder anderen Mark Huizinga, Bep van Klaveren, Bok de Korver, Rie Mastenbroek, Fatima Moreira de Melo, Kees Verkerk en Leontien Zijlaard-van Moorsel. Na deze eregalerij wordt ingegaan op de historische ontwikkelingen van de sportprestaties. De deelname van Rotterdamse olympiërs wordt ook in een breder kader geplaatst: bij welke sporten veroverden zij bijvoorbeeld de meeste plakken en wat zeggen de resultaten over het sportklimaat in de stad?

Deze uitgave legt het accent op bijzondere feiten en opvallende verhalen bij het behalen van Rotterdams getint olympisch eremetaal en vormt daarmee gelijk een inspiratiebron voor toekomstige medaillewinnaars.

Jan de Bas is een Rotterdamse cultuurhistoricus. Hij nam voor dit boek honderden kranten, artikelen en boeken door, nam diverse interviews af en bekeek tientallen videofragmenten. Hij schreef eerder Hervormd op wielen, een biografie over zijn opa, de Nederlandse wielerkampioen Cees Erkelens.
+


Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Sport en spel algemeen
Aantal pagina’s
312
Uitgeverij
2010 uitgevers
Eerste editie
20 november 2020
Laatste editie
20 november 2020
ISBN
9789490951658


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Rotterdamse plakken

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.