Advertentie

Shakespeare forever!

5

Gelezen 5 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 11 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 4   Topics 0

Ton Hoenselaars is hoogleraar Engelse taal- en letterkunde in Utrecht, en weet alles van en over William Shakespeare en zijn werk. Bovendien kan hij er ongelooflijk boeiend en vermakelijk over schrijven. Al die kennis heeft hij nu samengebracht in Shakespeare Forever! Hij neemt hij ons mee naar het theater en de concertzaal, naar de bioscoop en het museum, naar de collegezaal en naar archieven overal ter wereld. Hij schetst een sprankelend beeld van een auteur van 37 beroemde toneelstukken die 400 jaar later nog altijd een bron zijn voor talloze schrijvers, dichters, vertalers, componisten, regisseurs, historici en politici. Hij verdiept zich in de vraag of Shakespeare in de wereld van de nieuwe media nog wel een toekomst heeft. Wankelt zijn reputatie, of blijft hij Shakespeare forever?

+


Genre
Kunst & Cultuur
Taal en cultuur algemeen
Aantal pagina’s
432
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
Eerste editie
22 augustus 2017
Laatste editie
22 augustus 2017
ISBN
9789028426641 , 9789028426641


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (2)

Keuze van de redactie
Lieke Roovers Hebban Recensent

Genieten voor de elite

door: Lieke Roovers 4 reacties 3 likes

Ton Hoenselaars (1956) is hoogleraar vroegmoderne Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. In 2012 viel hem de eer te beurt om zich de Sam Wanamaker Fellow van Shakespeare’s Globe in Londen te mogen noemen. Dat betekent dat hij zich bezig mocht houden met alle projecten binnen deze...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Shakespeare forever!

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken