Sister Outsider
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 1 3 2 2 0 1 0

Sister Outsider

4

Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 18 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie Artikelen 2 Spots 1   Topics 0
Audre Lorde, een van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw, betoogt in 'Sister Outsider' dat vrouwen het gesprek met elkaar moeten aangaan, omdat zij lijden onder de onzichtbaarheid van hun verhalen. Ze had een uitzonderlijk talent om haar hoop en dromen om te zetten in heldere taal. Ze geloofde in het benadrukken van verschillen als drijvende kracht voor de vrouwenbeweging. Door de barrières die vrouwen tegenkomen te ontleden, laat Lorde ons zien dat de enige manier waarop de feministische beweging kan evolueren is door verschillen toe te laten en die te begrijpen.

In 'Sister Outsider' neemt Lorde seksisme, racisme, leeftijdsdiscriminatie, homofobie en klassenwaan onder de loep. Met voorbeelden en anekdotes uit haar eigen leven onderzoekt Lorde hoe ingewikkeld identiteit is. Ze ??is doortastend, onverschrokken en lyrisch. Lorde toont aan dat strijd noodzakelijk is, maar verkondigt bovenal een boodschap van hoop. Een baanbrekend boek voor de ontwikkeling van het hedendaagse feminisme. In tijden van Donald Trump en Thierry Baudet is haar werk uiterst relevant.
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire essays
Aantal pagina’s
205
Uitgeverij
Uitgeverij Pluim
Eerste editie
04 februari 2020
Laatste editie
20 oktober 2020
ISBN
9789492928641 , 9789492928658


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrageReacties op: Sister Outsider

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken