Advertentie
Sprong in het diepe

Sprong in het diepe

4
Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 12 Favoriet 1 Recensies 3
Feelgood   Topics 0
Leonie is dol op haar schoonzus Anne en neefje Milan. Van zeer nabij volgt ze dan ook de, met de nodige strubbelingen gepaard gaande, romantische ontwikkelingen tussen Anne en haar nieuwe vriend, Jeroen.
Zelf heeft Leonie geen enkele behoefte aan een liefdesrelatie, daarvoor geniet ze teveel van haar vrijheid en bovendien heeft ze het druk genoeg met het runnen van haar hobbywinkel “Van Katoen.”
Een aanvaring op de stoep voor haar huis zet echter haar vrijgezellenbestaan danig op zijn kop. Voor ze er erg in heeft valt ze als een blok voor de slimme, sociaal wat onhandige Max. Met hem zou ze best wel wat willen, althans voor een tijdje, maar zeker niet voor vast.

De boomlange Max de Wit is leerkracht op een basisschool en schrijver van kinderboeken. Daarnaast zorgt hij voor zijn dementerende vader en jongere zus Nina, die bij hem inwoont.
Wanneer hij op een hardhandige manier in contact komt met de expressieve eigenaresse van een hobbywinkel, komt er onverwacht verandering in zijn saaie, gestructureerde bestaan.
Voor Max het weet heeft hij zijn hart aan Leonie verloren en betreedt hij een compleet nieuwe wereld, een kleurrijke wereld, waarin hij kennismaakt met Anne en Jeroen, Filippa en Joshua. Bovendien een wereld die Milan en Yfke op zijn pad brengt, twee geweldige kinderen met wie Max in korte tijd een buitengewone band krijgt.
Door al deze mensen wordt hij uitgedaagd buiten zijn vertrouwde comfortzone te treden en de strenge controle beetje bij beetje los te laten.
En als Max iets beangstigend vindt, is het dat wel…

Sprong in het diepe is een feel good verhaal over liefde en vriendschap. Over mensen die ondanks hun tegenstellingen onvoorwaardelijk voor elkaar willen kiezen, bereid zijn risico’s te nemen en nieuwe wegen durven in te slaan. Het is het tweede deel van de trilogie Hink-Stap-Leef!

Monique van Goozen volgde een HBO-opleiding tot verpleegkundige, activiteitenbegeleider en docent. In het dagelijks leven begeleidt ze kinderen met downsyndroom in het reguliere onderwijs.

Genre
Romantiek
Uitgeverij
Uitgeverij Eigenzinnig
Laatste editie
02 oktober 2019
ISBN
9789463900096
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (3)

Warme vriendschap en echte liefde beschreven in een heerlijk verhaal!

door: Diane Kooistra 1 like
Sprong in het diepe is het tweede deel in Hink – stap – leef trilogie van Monique van Goozen. In deel 1 leerde je een groep mensen kennen waarvan sommigen door familiebanden verbonden zijn en anderen door vriendschaps- of liefdesbanden. Gelukkig hoeven we de personen uit deel 1 nog niet los te...

Sprong in het diepe: heerlijke feelgood; vervolg op Tweesprong

door: Hanneke Tinor-Centi 1 like
Sprong in het diepe is het vervolg op Tweesprong. In dit tweede deel beziet Leonie de ontwikkelingen binnen de relatie van haar schoonzusje Anne en haar nieuwe liefde Jeroen. Zelf heeft ze geen enkele behoefte aan een relatie. Ze is dol op haar vrijheid en op het werken in haar hobbywinkel. Toch...

wat een heerlijk vervolg op deel 1

door: Mich 1 like
Ja wat een heerlijk boek weer! Een mooi vervolg op deel 1 Waar in deel 1 de vrienden in overzichtelijke setje al lezend je wereld binnen lopen, moest ik in deel 2 toch even zoeken naar de lijnen. Toen ik weer overzicht had las het boek weer lekker weg! We lezen verder met de vriendenclub. Je...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook