Taalstukken
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 0 3 0 2 0 1 0

Taalstukken

1

Rank 251 Gelezen 1 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 17 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie Newsroom 1 Topics 1
Taalstukken van René Appel is voor iedereen die geïnteresseerd is in de vaak vermakelijke en verrassende eigenaardigheden van ons belangrijkste communicatiemiddel, de Nederlandse taal. Taalstukken. Stukken en stukjes over taalverschijnselen die je stukken van taal kunt noemen.
In Taalstukken neemt taalwetenschapper en schrijver René Appel de lezer mee in de zeer diverse wereld van het hedendaagse Nederlands. Zijn tocht voert ons langs het vocabulaire van verschillende media, de taal van de leden van het Koninklijk Huis, straattaal en Nederengels, tot de verbale strapatsen van politici die bepaalde vragen liever niet beantwoorden, en de taal van vloggende influencers. De lezer leert over de uitroeptekendichtheid en clichés in de taal van ‘de bladen’, over strooiwoorden als ‘eigenlijk’ en ‘ergens’ en onzekerheidsformules als ‘zeg maar’ en ‘soort van’, over patronen in ruzies voor de Rijdende Rechter, over ‘Oliebollerie’ en ‘Snacktaria’ en nog veel meer vermakelijke en interessante aspecten van het Nederlands. ‘René Appel luistert dwars door ons heen en schrijft daar scherpzinnig over.’
– Frits Spits
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
248
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
11 oktober 2021
Laatste editie
11 oktober 2021
ISBN
9789026357763 , 9789026357770


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Taalstukken

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken