Tarot van Waite en Marseille

De tarot, ontstaan in de Middeleeuwen en vermoedelijk met nog oudere wortels, is een systeem dat gebaseerd is op oeroude symbolen en archetypen uit ons collectief bewustzijn. Tegelijkertijd put de tarot uit de Akashakroniek, een bron van kennis die al duizenden jaren in India bekend is en die je in moderne termen kunt vergelijken met een soort ‘cloud’ van universele wijsheid. Deze ’oersymbolen’ liggen begraven in ons DNA en komen spontaan naar boven als ze getriggerd worden door de tarotafbeeldingen bij het kaartleggen …

De kracht van de 78 tarotkaarten zit ‘m in de interpretatie: hoe kun je de symbolen begrijpen en verbinden om een samenhangende en begrijpelijke uitleg te vormen? Waar komt dat ‘zien’ en ‘vertalen’ van de kaarten in ‘tijd en ruimte’ vandaan?

Volgens auteur Erna Droesbeke vertegenwoordigen de symbolen van de 22 Grote Arcanakaarten uit de tarot niet alleen spirituele wegen, maar ook 22 paden om in contact te komen met je hogere zelf of bewustzijn. Ze vormen als het ware 22 poorten naar andere dimensies, waarmee je bepaalde ervaringen kunt opdoen en je kunt vereenzelvigen met de symbolen die erop voorkomen. Dit brengt de symbolen tot leven en helpt hun spirituele doel te vervullen. De 56 Kleine Arcanakaarten geven op hun beurt inzicht in onze dagelijkse omstandigheden.

Het doel van dit boek is om door middel van de symboliek van de tarot spirituele verbindingen met onze tijd te ontdekken en deze een stem te geven. Enkel zo kunnen we de psychologische én de reële betekenis van deze kaarten terdege begrijpen, waardoor we ermee kunnen leren werken en mediteren. Immers, de tarot is van alle tijden …

Erna behandelt uitvoerig de Grote en de Kleine Arcana uit de ‘Tarot van Marseille’, die eerder abstract overkomt maar niet minder krachtig is en de ‘Tarot van Waite’ die toegankelijker is met de 78 verstaanbare taferelen in afbeeldingen.

Toon details

Schrijf een recensie

Is Tarot van Waite en Marseille het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Een hartverwarmende reis door de jaren ’60 vol humor en nostalgie. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.

Reageren op Tarot van Waite en Marseille