Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

The Korean Vegan

Plantaardig-Koreaans: een gouden combinatie en een culinaire gamechanger

Wie wel eens in een Koreaans tentje heeft gegeten, weet dat vissaus en gegrild vlees een grote rol spelen. Maar de belangrijkste ingrediënten van de authentiek-Koreaanse gerechten uit de jeugd van Joanne Lee Molinaro – online beter bekend als ‘the Korean Vegan’ – zijn helemaal plantbased. Het zijn juist de Koreaanse doenjang (gefermenteerde sojaboonpasta), gochujang (chilipeperpasta), dashima (zeewier) die zich perfect lenen voor veganistische gerechten vol smaakexplosies om nooit meer te vergeten.

In haar debuut deelt immigrantendochter Joanne de recepten die haar familiegeschiedenis – en haarzelf – vormden – maar dan 100% vegan. Sommige gerechten komen recht uit haar jeugd zoals Jjajangmyun, de rijke Koreaans-Chinese zwarte bonen-noedels die ze op haar verjaardag at. Sommige zijn een eerbetoon, zoals de chocolade-zoeteaardappelcake die een ode is aan de twee ingrediënten die haar moeders leven redden.

Het zijn dezelfde intieme storytelling, prachtige fotografie en heerlijke recepten waarmee Joanne online bekend is geworden, die dit kookboek zo uniek maken.

Toon details

Schrijf een recensie

Is The Korean Vegan het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op The Korean Vegan

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.