Advertentie

Theologiek II

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Theo de Rooij (Harmelen, 1957) koos na het behalen van zijn HEAO-diploma in 1980 voor een bestaan als beroepswielrenner. Elf jaar reed hij als een alom gewaardeerde renner rond in het profpeloton. Daarna werd hij ploegleider bij de teams van Peter Post en Jan Raas. In 2007 stuurde hij als directeur van de Rabobank-ploeg Michael Rasmussen naar huis toen hij op het punt stond de Tour de France te winnen. Kort daarna stapte hij zelf op.

In 2009 verscheen zijn autobiografie Bezield, in 2018 gevolgd door de bundel Theologiek, verzamelde columns die hij schreef voor het online-platform TwenteSport. In Theologiek II zijn de nieuwste columns van De Rooij gebundeld, die tegenwoordig ook voor de Twentse krant Tubantia en de wielersite Cycling Opinions schrijft.

Theo de Rooij combineert een barmhartige kijk op de sportende samenleving met een filosofische inslag via een geheel eigen logica, weergegeven in energieke taal. Kortom: Theologiek!
+


Genre
Korte verhalen , Literaire non-fictie
Gebundelde literaire columns
Aantal pagina’s
264
Uitgeverij
MMPublications
Eerste editie
25 november 2020
Laatste editie
26 november 2020
ISBN
9789492830036


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Theologiek II

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.