Tonio's blik
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 3 3 1 2 0 1 0

Tonio's blik

6

Gelezen 7 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 30 Favoriet 0 Recensies 2
Non-fictie Lijsten 2 Spots 1   Topics 0

Tonio van der Heijden was een gepassioneerd fotograaf. Drie jaar na zijn tragische dood besloot zijn moeder – schrijfster Mirjam Rotenstreich – in het archief van haar zoon te duiken. Tonio’s favoriete fotoproject bleek het fotograferen van zijn Noorse boskatten Tygo en Tasha. De wetenschap exact hetzelfde beeld van Tygo en Tasha te zien als haar zoon op het moment dat hij afdrukte, fascineerde Mirjam. Ze besloot de foto’s stuk voor stuk door te nemen en ontdekte zo een verhaal in beeld. Mirjam, met wie Tonio zijn grote liefde voor katten deelde, neemt de lezer mee op een reis door het oog van zijn camera. Ze vraagt zich af waarom Tonio voor een bepaald beeld koos, hoe hij ertoe kwam in te zoomen op een detail. Maar de foto’s zijn vooral ook aanleiding voor intieme beelden, herinneringen, ja, zelfs gedachten over de toekomst.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
PEPPER books
Eerste editie
20 april 2018
Laatste editie
20 april 2018
ISBN
9789020608618


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie
Angèle van Baalen Hebban Recensent

Tonio Tygo Tasha

door: Angèle van Baalen

Een boek lezen dat ontstaan is uit onbeschrijflijk groot verdriet zou iets voyeuristisch kunnen hebben, je wordt immers deelgenoot van iemands diepste gemoedsaandoeningen. Aan de andere kant is het een geruststellende gedachte dat wie schrijft over zijn meest intieme gevoelens en daarmee naar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Tonio's blik

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken