Tussentijds
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 5 3 0 2 0 1 0
Volkskrant:

Tussentijds

7

Gelezen 9 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 39 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0

Een jonge vader reist met de trein naar zijn vrouw, die voor haar werk in Zuid-Duitsland is. Hij zal nog de hele dag onderweg zijn. Een deel van de reis gaat door gebied dat een week eerder nog door overstromingen geteisterd werd, in een zomer vol rampen, in een jaar dat wederom heter zal zijn dan alle vorige.

Hoe moet dat met het jongetje dat naast hem zit? Het is zijn derde julimaand pas; hij moet er nog zoveel. Welke belofte doen ouders hun kind door het een leven te geven? Op hoeveel goede jaren heeft het recht? Zou dit jongetje er níet moeten zijn? Met elk station dat ze aandoen, lijkt er meer op het spel te staan.

Tussentijds is een ingenieus geconstrueerde roman over hét vraagstuk van deze tijd, over wat kan komen en wat had kunnen zijn, over angst en hoop. In trefzekere taal maakt Peter Zantingh een abstract thema tot een intiem en menselijk verhaal.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Das Mag Uitgeverij B.V.
Eerste editie
09 september 2022
Laatste editie
09 september 2022
ISBN
9789493248458 , 9789493248595


Boekinformatie wijzigenReacties op: Tussentijds

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken