Advertentie
Van de Velde & Zoon - Zeeschilders

Van de Velde & Zoon - Zeeschilders

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Het maken van schilderijen van zeeslagen, van havens en kustgezichten en gedetailleerde ‘portretten’ van oorlogsschepen, jachten en koopvaarders was de kernactiviteit van het familieatelier Van de Velde. In Amsterdam en later in Engeland hadden vader en zoon Van de Velde een bloeiend bedrijf in grote en kleine zeestukken.
In dit boek staat de ontwikkeling van het bedrijf van de Van de Veldes centraal: hoe zij zich onderscheidden van de concurrenten, hoe zij klanten wierven en hoe vader en zoon zich aanpasten aan veranderingen in de kunstmarkt van de 17e eeuw. Het boek gaat dan ook over meer dan schilderkunst alleen: het is ook een verhaal over de mensen achter de kunstwerken, de manier waarop een bedrijf de stormen van zijn tijd wist te doorstaan en over het belang van familiebanden.
Remmelt Daalder was senior conservator van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. In 2012 promoveerde hij op zijn onderzoek naar de Van de Veldes. Dit boek bevat de tekst van zijn proefschrift.
Dit is de paperback versie van ISBN 978-90-5997-180-6
Genre
Geschiedenis & Politiek
Nieuwe geschiedenis (1500-1870)
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Stichting Primavera Pers
Laatste editie
08 mei 2020
ISBN
9789059973138
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic