Advertentie
Van Nul tot Nu

Van Nul tot Nu, jubileumuitgave

4
Rank 2064 Gelezen 3 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0
Van Nul tot Nu, jubileumuitgave

De 'bijbel' van de vaderlandse geschiedenis

Dit voorjaar werd door uitgever en auteurs op de achterkant van een bierviltje becijferd dat het zo goed als zeker is dat er sinds de lancering meer dan 1 miljoen exemplaren van de reeks Van Nul tot Nu verkocht zijn. Gezien de voortdurende populariteit van deze serie en de noodzaak om onze vaderlandse geschiedenis onder de aandacht te houden bij jong en oud, besloot uitgeverij Big Balloon om van deze unieke reeks een eenmalige exclusieve jubileumuitgave te maken in een oplage van 5.000 stuks. Het is een waar koffietafelboek geworden op groot formaat, met oranje leeslint, een prachtige legenda, nieuwe illustraties en een passend voorwoord van oud hoofredacteur van Donald Duck, Thom Roep.

Historie
Vanaf 1982 verschenen de eerste verhalen van Van Nul tot Nu in de Donald Duck. De makers Thom Roep en Co Loerakker hebben als doel kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met geschiedenis. Het succes was in de tijd eclatant, de mix van humor met betrouwbare informatie bleek een gouden greep en al snel verschenen de eerste stripalbums. Op vele scholen wordt van Nul tot Nu nog steeds als aanvullend lesmateriaal gebruikt en in bijna alle bibliotheken zijn nog exemplaren te vinden. Inmiddels is de reeks 34 jaar oud en volwassen geworden, net zoals de lezers. In totaal zijn er 5 albums uitgekomen, maar alleen de eerste vier delen verhalen over de vaderlandse geschiedenis. Dit zijn de delen die gebruikt zijn voor deze jubileumuitgave.

Deze luxe uitgave geeft in een kleine 300 pagina's alle belangrijke historische feiten, gelardeerd met prachtige prenten en scherpe humor... Een ware bijbel!
Genre
Geschiedenis & Politiek
Uitgeverij
Big Balloon
Laatste editie
13 oktober 2016
ISBN
9789047804024
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Lezersrecensies (1)

Knappe vertelling van de Nederlandse geschiedenis

door: wendyvd 1 like
Knappe vertelling van de Nederlands geschiedenis! Zeker voor kinderen zoveel boeiender dan een 'normaal' geschiedenisboek, maar ook erg leerrijk voor volwassenen die een opfrissing van de geschiedenis willen hebben. Het gaat van de prehistorie, tot 2002, en behandelt bepaalde periodes zeer...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook